Платените стажове се завръщат

След като миналата година много от фирмите отказваха да плащат на стажантите си заради кризата, от тази година отново се предлагат нелоши заплати за 2, 3 или 6 месеца практика.  Младежите могат да си докарват над 600 лева, ако образованието им е

2010-03-17 11:18:59
Платените стажове се завръщат
След като миналата година много от фирмите отказваха да плащат на стажантите си заради кризата, от тази година отново се предлагат нелоши заплати за 2, 3 или 6 месеца практика.  Младежите могат да си докарват над 600 лева, ако образованието им е в инженерната и компютърната сфера.

За първи път тази година,  на подобен  форум като  състоялия се  преди дни "Кариери" , се предлагат  толкова работни места в техническите специалности. Обикновено най-напористи  досега са били банките. Тази година те също присъстваха, но някои от тях предлагаха само безплатен стаж.

Младежите стажанти трябва да са над трети курс, защото е необходимо  да  са се ориентирали вече в специалността си. Но дори и от трети курс фирмите не са доволни от качеството на подготовка  на студентите и организират допълнителни обучения.

Много  фирми набират кадрите си измежду стажантите. Компании предлагат обучение и приемат завършили студенти  на едногодишни стажове. Тази практика дава резултати - над 80 процента  от приетите за едногодишни стажове остават в компаниите, а голям процент от тях  растат в кариерата. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия