Изчезнаха тленните останки на Джеймс Браун

Тленните останки на Джеймс Браун, наричан още Кръстникът на соула, са изчезнали от криптата, където са съхранявани  до построяването на постоянната му гробница. Според дъщяра му, 48-годишната Ларонда Петит, кражбата е умишлена в цел да не мо

2010-03-15 13:56:16
Изчезнаха тленните останки на Джеймс Браун

Тленните останки на Джеймс Браун, наричан още Кръстникът на соула, са изчезнали от криптата, където са съхранявани  до построяването на постоянната му гробница.

Според дъщяра му, 48-годишната Ларонда Петит, кражбата е умишлена в цел да не може да се направи аутопсия за установяване истинската причина за смъртта на звездата.

Джеймс Браун , е един от най-влиятелните музиканти на 20-ти век в популярната музика. Плодовит певец, композитор и музикален продуцент , Браун оказва пряко влияние върху развитието на  госпъла и ритум енд блус-а  в соул и фънк.  Той оставя следа в различни музикални жанрове, като рок, джаз, реге, диско, танцова и електронна музика, афробит и хип-хоп.

Джеймс Браун изнася концерт в зала 1 на НДК в София през 1993 г.

Браун започва музикалната си кариера през 1953 и се изстрелва към славата в края на 1950-те и началото на 1960-те години със разтърсващите изпълнения на живо и поредица от разбиващи хитове. Въпреки разнообразните лични проблеми, той продължава да прави хитове. През 60-те и 70-те Браун присъства в няколко политически скандала в Америка, свързани предимно с дейността му като активист в защита на афроамериканците и бедните.

Джеймс Браун е известен с много песни сред които Soul Brother Number One, Mr. Dynamite, the Hardest-Working Man in Show Business, Minister of The New New Super Heavy Funk, Mr. Please Please Please, The Boss и най-известната му the Godfather of Soul. Характерно за него са музикалните крясъци, трескавия танц и необичайния ритъмен стил.

Лародна не попада сред наследниците на певеца, защото докато е жив, той не я е признал. Жената обаче е решена да докаже, че баща й не е починал от естествена смърт, а е убит, за да бъдат заграбени парите му.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия