Детето чудо на Холивуд - Дакота Фанинг

Детето чудо на Холивуд,  Дакота Фанинг,  е  родена през 1994 година , а е на 2 години, когато се научава да чете. Тя много обича да разиграва сценки на родителите си и на сестричката си. Записват я в театрален кръжок и понеже момиченце

2010-03-14 15:06:35
Детето чудо на Холивуд - Дакота Фанинг
Детето чудо на Холивуд,  Дакота Фанинг,  е  родена през 1994 година , а е на 2 години, когато се научава да чете. Тя много обича да разиграва сценки на родителите си и на сестричката си. Записват я в театрален кръжок и понеже момиченцето се откроява с таланта си, семейството се премества от  щата Джорджия, където живее в Лос Анджелис.

Едва 7-годишна Дакота получава роля  в тийнейджърската комедия Tomcats. Тя е забелязана бързо от режисьорите в Холивуд и става  достоен партньор  на Шон Пен във  "Аз съм сам". За изпълнението си  в лентата  малката сладурана получава за първи път в историята на киното номинация за приза на актьорската гилдия. Получава  и награда  "Най-добра млада актриса".

Оттогава ролите -   и то все главни -  на малката красавица не спират,  тя играе във филмите "В капан", "Сватбен сезон", в  фантастичния минисериал на Стивън Спилбърг "Похитени".

И възрастни, и деца  са покорени от таланта на малката Дакота. Сравняват я с Шърли Темпъл, която 6-годишна завладява големия екран през 30-години на миналия век. В драмата "Мъж под прицел"  Дакота си партнира равностойно с внушителния Дензъл Уошингтън. Страхотна роля момичето прави и в трилъра с Робърт де Ниро "Криеница".

Младото момиче не се задоволява  само с постиженията си като актриса. Тя държи на образованието и учи като частна ученичка. Има си и хоби - плетенето. Подарила е собственоръчно изплетени шалове на Робърт де Ниро и Дензъл Уошингтън, а след това и  на Том Круз , с който си партнира  във филма "Война на световете". А любимите й актриси са Мерил Стрийп и  Хилари Суонк- техният пример  Дакота  се стреми да следва.

Смята се, че Дакота  Фанинг ще се окаже най-голямото откритие на  Спилбърг.      Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия