Чаровникът Колин Фърт

Английският актьор Колин Фърт, който изпълнява ролята на страдащ  гей, получи тази година първата си номинация за "Оскар" за главна мъжка роля във филма "Самотен мъж".   Когато канят Фърт за ролята на Марк Дарси

2010-03-14 14:26:03
Чаровникът Колин Фърт
Английският актьор Колин Фърт, който изпълнява ролята на страдащ  гей, получи тази година първата си номинация за "Оскар" за главна мъжка роля във филма "Самотен мъж".  

Когато канят Фърт за ролята на Марк Дарси в екранизацията на "Гордост и предразсъдъци", негова позната  изказва мнение, че ролята не е за него, защото Дарси трябва да е сексуален. Но точно след този образ,  започват да наричат актьора британския секссимвол и мъжа мечта. Тогава го залива и вълна от женско обожание. 

Според своите приятели  Колин е голям романтик. 4 години той живее в американската актриса Мег Тили, от която има син.  Връзката им приключва, когато тя отказва да го придружи в Англия, където се снима филмът по романа на Джейн Остин. Така Фърт жертва любовта си  в името на кариерата.

Съпругата си  Ливия Джуджоли Колин Фърт среща в Колумбия. Там тя е асистент продуцент. Колин ухажва Ливия старомодно  и изискано.  Тогава тя е 26-годишна  и живее  с родителите си, затова,  за да я вижда,  актьорът иска разрешение от баща й. Чак след две години Фърт иска ръката на Ливия,  отново от баща й. А през юни 1997 година двама се женят в Тоскана.

Семейството има вече двама сина и живее ту в Милано, ту в Лондон.  Чест гост им е и първородния син на актьора - Уил. 

Чаровникът Колин Фърт посвещава свободното си време на обществени дейности. Той се бори за правата на бежанците и имигрантите,  бори се и срещу глобалното затопляне,  до което води глобалната индустриализация.  Ливия е неговият първи съветник  и го подкрепя във всичко. Фърт смята, че тя е най-разумният човек  на света  и заедно двамата могат да постигнат всичко, както и да решат най-сложните проблеми.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия