Отпразнуваха Деня на слона в Тайланд

С много шум и добро настроение вчера тайландците отпразнуваха официалния Ден на слона, който се чества на 13 март всяка година от 1998 г. насам. Традиционно на този ден в Тайланд отдават своята почит на големите животни, като им устройват пищн

2010-03-14 13:33:49
Отпразнуваха Деня на слона в Тайланд
С много шум и добро настроение вчера тайландците отпразнуваха официалния Ден на слона, който се чества на 13 март всяка година от 1998 г. насам.

Традиционно на този ден в Тайланд отдават своята почит на големите животни, като им устройват пищни пиршества със захарна тръстика, ананаси, банани и други плодове. Най-голямо тържество на този ден се организира в лагера за слонове в Чиан Май.

Жителите на азиатската държава винаги са били дълбоко привързани към големите бозайници. Сигурен знак за тази привързаност е и флагът на държавата, който преди време е представлявал изображение на бял слон върху червен фон.

И макар Тайланд да се счита за една от държавите, където слонските популации са най-многобройни, в момента броят на представителите на вида значително е намалял до по-малко от 3000.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия