Мартин Скорсезе – най-добрият жив режисьор

Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе беше обявен за най-добрият жив режисьор в класация, изготвена от читателите на списание „Пейст”. Скорсезе поведе убедително и успя да остави на второ и трето място сериозната си конкуренц

2010-03-11 22:33:29
Мартин Скорсезе – най-добрият жив режисьор
Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе беше обявен за най-добрият жив режисьор в класация, изготвена от читателите на списание „Пейст”.

Скорсезе поведе убедително и успя да остави на второ и трето място сериозната си конкуренция в лицето съответно на Жан-Люк Годар и Стивън Спилбърг.

Режисьорът с италиански произход е многократно номиниран за „Оскар” и е печелил престижната награда веднъж през 2007 г. за филма „От другата страна”. За успешната му кариера говорят още и 83 различни международни отличия и 61 номинации.

В Топ 10 на най-добрите живи режисьори попаднаха още и Дейвид Линч, Джоуел и Итън Коен, Куентин Тарантино, Пол Андерсън, Стивън Содърбърг, Уди Алън и Уон Карвай.

Изненадващо или не, носителката на тазгодишния „Оскар” за най-добър режисьор Катрин Бигълоу не попадна в челната десетка на класацията. Място там не намери и създателят на двата най-касови филми в историята на киното („Аватар” и „Титаник”) Джеймс Камерън.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия