Една трета от децата в 7-9 клас пушат

Според статистика, представена от Националния център по опазване на общественото здраве, у нас всяко трето дете, което се намира в 7-9 клас, пуши. Броят на децата, които не пушат, но нямат нищо против да започнат да го правят, нараства с всяка

2010-03-10 21:58:29
Една трета от децата в 7-9 клас пушат
Според статистика, представена от Националния център по опазване на общественото здраве, у нас всяко трето дете, което се намира в 7-9 клас, пуши.

Броят на децата, които не пушат, но нямат нищо против да започнат да го правят, нараства с всяка изминала година, а желаещите да спрат цигарите са все по-малко. Общият брой на малолетните пушачи през последните 20 години се е удвоил, като много от тях запалват първата си цигара още преди да навършат 10 години.

Плашещата статистика беше представена вчера на специална пресконференция, организирана от Министерство на здравеопазването, Националния център по опазване на общественото здраве и Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания.

На срещата специалисти разкриха вижданията си за тютюнопушенето сред младежите. Според тях въвеждането на часове по здравно обучение в училищата би допринесло за убеждаване на повече млади хора, че пушенето е вредно за здравето.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия