Пълен провал за „Аватар” на „Оскарите”

Най-касовият филм в историята на киното – „Аватар”, претърпя пълния си провал на тазгодишната церемония по връчването на престижните награди „Оскар”. Лентата грабна само три отличия – за техническото изпълнение

2010-03-08 21:37:11
Пълен провал за „Аватар” на „Оскарите”
Най-касовият филм в историята на киното – „Аватар”, претърпя пълния си провал на тазгодишната церемония по връчването на престижните награди „Оскар”. Лентата грабна само три отличия – за техническото изпълнение на продукцията.

За най-добър филм беше обявена военната драма „Войната е опиат”, а „Оскарът” за най-добър режисьор за първи път беше връчен на жена – Катрин Бигълоу (отново за „Войната е опиат”). Така бившата съпруга на Джеймс Камерън нанесе тежък удър върху блокбъстъра му „Аватар”, за който остана единствената утеха, че успя да спечели „Златните глобуси” в ключовите категории.

Отличието за най-добър актьор получи Джеф Бриджис за ролята му във филма „Лудо сърце”.

„Оскарът” за най-добра актриса беше връчен на Сандра Бълок (за участието й в спортната драма „Сляпата страна”), която само ден преди това се сдоби и със антиотличието „Златната малинка” за най-лоша актриса (за комедията „Всичко за Стийв”). Така Бълок се превърна в първата звезда, получила в рамките само на една седмица едновременно награда и за най-добра, и за най-лоша актриса.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия