Последни новини от света на книгите

ДЖОУАН  РОУЛИНГ ОТХВЪРЛЯ ОБВИНЕНИЯ В ПЛАГИАТСТВО 

Джоуан  Роулинг, авторката на поредицата за Хари Потър, отрича обвиненията в  плагиатство, предявени от писателя Ейдриън Джейкъбс. Роулинг определи като „неоснователни” и „абсурдни” твърденията, че е заимствала по – голямата част от идеите си от книгата на Джейкъбс - ”Приключенията на вълшебника Уили-част първа”.  Делото е заведено в лондонски съд . Джоуан Роулинг уточни, че екипът и ще настоява съда да обяви иска срещу нея за неоснователен.
 
СТЕФАНИ МАЙЕР ЗАПЛЕНИ ЕВРОПА

Романите  на Стефани Майер са на второ място в класацията за най – продавани книги в Европа. Неотлъчно след нея се нарежда Дан Браун. Майер се състезава за вниманието на читателите с автори от Германия, Испания, Великобритания, Швеция и Италия. Скоро се очаква последният и роман, „Скитница”, да бъде филмиран. Писателката отдава успехите на книгите си на искреността, която влага в образите.  

УДХАУС  ОСМИВАЛ И ПОЛИТИКАТА

Удхаус  е писал и политически сатири. В четири по – неизвестни негови текста, от периода 1904-1907г., той е  хаплив и политически ангажиран. Във въпросните произведения , едва 20-годишен, Удхаус се включва в дебатите около тарифирането на импортните товари и данъчната реформа.  В някои негови книги от онова време, прозирал апелът му за протекционистична политика в тези области.

НАЙ–СВАЛЯНИТЕ КНИГИ СА ЕРОТИЧНИТЕ

“Кама сутра” е най-популярната и сваляна книга, пише он-лайн изданието Freakbits. В класацията доминирали заглавията с еротична тематика. Подобни заглавия били изтегляни от различни сайтове между 100 и 250 хил. пъти.

Освен еротичната литература  и тази за вампири е четена  с интерес от много хора  през 2010 година. Едно от челните места се пада на поредицата на Стефани Майер „Здрач”.
Автор: