Образователно изложение в НДК

Специални промоции за българи обявяват някои университети по света. Това стана ясно на състоялото се в НДК образователно изложение. Едно от атрактивните предложения е Американският колеж в Кипър, където може да се учи туризъм и хотелиерство. Цената

2010-03-07 17:54:21
Образователно изложение в НДК

Специални промоции за българи обявяват някои университети по света. Това стана ясно на състоялото се в НДК образователно изложение.

Едно от атрактивните предложения е Американският колеж в Кипър, където може да се учи туризъм и хотелиерство. Цената за българи е 50 процента по-ниска или възлиза на 1000 евро. Учебният план е съобразен с работното време, а таксата може да се събере само за месец от различни стажове и практики.

Димломатическа академия във Виена отпуска стипендии за българи дори и за магистърска степен. Идеята е академията да се разширява към източноевропейските страни, затова се дава пълна стипендия на база доходите на семейството. Повечето студенти започват работа още по време на обучението, а завършването гарантира моментално започване на работа.

Института по дизайн в Милано тази година е обявил стипендии в размер на 30 процента от таксата. Политехническият институт в Милано пък дава стипендии за отличниците, които покриват цялата им такса и разходите по настаняването.

След влизането на България в ЕС, хит сред студентите и гимназистите е Малта. Там се подготвят българи безплатно и им се дава международно призната бакалавърска диплома. Университетът в Ла Валета предлага 80 специалности, а там вече учат 150 нашенци.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия