Има ли смисъл пазаруването в аутлет?

"Големи задръствания по Цариградско шосе", с тези думи започваха вчера - 6 март -  новинарските емисии. На какво се дължеше това стълпотворение на коли по големия булевард на София и то в празничен ден? Разбира се, новооткритият предни

2010-03-07 17:42:02
Има ли смисъл пазаруването в аутлет?

"Големи задръствания по Цариградско шосе", с тези думи започваха вчера - 6 март -  новинарските емисии. На какво се дължеше това стълпотворение на коли по големия булевард на София и то в празничен ден? Разбира се, новооткритият предния ден от министър-председателя Бойко Борисов най-голям триетажен аутлет център в  столицата.

Тишърти, маратонки и други стоки се харчеха най-много вчера с магазина, който предизвика истинска сензация сред столичани. Стълпотворението беше толкова голямо, че се стигна дотам да се задейства противопожарната система, заради многото газове, които се отделяха от автомобилите в околността.

Въпреки наплива обаче, малко хора купуваха, повечето само разглеждаха стоките. Оказа се, че 70-процентните  намаления съществуват само в част от магазините .

Всъщност, установи се, че българите купуват най-скъпите дрехи и обувки от известни марки в центъра. В цяла Европа цените в магазините, които продават дрехи от стари колекции на масови марки, не скачат над 10 евро. У нас обаче, те са по 20-30 евро. Известна марка, например, предлага детски тениски за 42 лева, докато в аутлета на  марката в Рим, същите дрехи се купуват по 2 евро. Дънки от известна испанска марка , пък се продават в родината си по 8-10 евро, докато у нас освен, че идват след 2 години, могат да се купят за 40 лева.

Всички големи марки намаляват цените до ендоцифрени стойности, докато при нас почти никога не се случва подобно нещо. Това важи и за цените на роднитге марки. Сравнението с нормалните цени е 20-30 процента, докато из Европа дрехи от стари колекции са с намаление 80-90 процента.

Пазаруването в луксозни аутлети също излиза доста солено, а стоките са с неясен произход, най-вероятно произведени в Китай.

Ако искате да напазарувате онлайн същите дрехи, разликата ще бъде 40-50 лева, а и ще ви бъде гарантирано, че дрехата е оргинал и пристига направо от прозводителя.

Непонятно защо българите станаха "канарчетата" на Европа,  купувайки най-скъпите дрехи и обувки.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия