„Пътят на перлата” от Мери Олсън Кели

„Пътят на перлата” e книга за ценители на красотата! Различната  книга за мотивация и личностно усъвършенстване. Търговците  на перли проучват внимателно цвета, размера, формата, блясъка и повърхността на тези необичайни

2010-03-01 10:12:41
„Пътят на перлата” от Мери Олсън Кели
„Пътят на перлата” e книга за ценители на красотата!

Различната  книга за мотивация и личностно усъвършенстване.

Търговците  на перли проучват внимателно цвета, размера, формата, блясъка и повърхността на тези необичайни деца на природата, перлите. С помощта на перлата  като метафора и чрез същите критерии читателите на тази книга ще се отправят на дълбоко духовно пътешествие в своя живот. „Пътят на перлата” свързва жените с тяхното най-съкровено Аз и показва, че дори най-болезнените проблеми могат да бъдат преобразени в красота и съвършенство. 

„Пътят  на перлата” е нестандартен поглед към женската душа. Книгата ни учи да приемаме несъвършенствата си и да ги превърнем в дарове. Това е идеалният избор за:

    - любителите на перли по целия свят
    - всички, които искат да намерят сила да се изправят смело срещу проблемите си
    - хора, намиращи се в преходен момент в живота си
    - хора на изкуството, желаещи да преодолеят творческия си блокаж
    - хора, които са се сблъскали с тежки проблеми в живота си

„Всяко  изкуство е автобиографично. Перлата е автобиографията на мидата”

Федерико  Фелини

Книгата на Мери Олсън Кели разкрива множество интересни и полезни факти за перлите и за съдбата им през вековете, които ще доставят удоволствие на всеки ценител на тези бижута. Но тя е и нещо повече. Защото самите перли освен високо ценени украшения са и един от най-съвършените духовни учители, магически амулет, който ни води от делничното ни ежедневие към мистерията, очакваща ни там, отвъд...  Неслучайно във всички езици съществуват изрази като „перлата на...”, наблягащи на уникалността и ценността на този органичен скъпоценен камък. 

Мнения  за книгата

"Могъщо средство и техники  за трансформиране на житейските  проблеми в нещо красиво и  пълноценно.”

Джак  Канфийлд, съавтор на „Пилешка супа за душата” 

“Пътят  на перлата” разкрива нови начини за преодоляване на най-тежките проблеми в живота и трансформирането им във възможности, чрез които можем да създадем красота, любов и сила.”

Сюзън Джефърс, автор на бестселъра „Освободи  се от страха”

Мнения  на читатели от „Амазон”

„Тази книга е такъв източник на сила и утешение! Идеята е, че ние, като жени, можем да извлечем сила и вдъхновение  от перлите. Като си помислиш само, че толкова  прекрасно бижу се ражда от акт  на насилие и стрес за мидата... Това ни напомня, че всички имаме вътре в себе си нужната сила, за да създадем свои „перли”. Да прегърнем неприятностите, да ги обвием с пластове седеф и да ги преобразим в нещо красиво.”

„Това е много земна и полезна  книга. Авторът поставя важни  въпроси и помага на читателите да се идентифицират с едно от най-красивите природни творения, перлите. Помага им да преоткрият силата си и творческите си способности. Сега имам много по-ясна визия пред себе си как да постигна целите си. Практична, но и вдъхновяваща!”

„Пътят  на перлата” беше такова облекчение за мен след дългата поредица от книги за самопомощ и мотивация, които наблягат само на това къде сме сбъркали в живота си, за да заслужим съдбата си. Вместо това Мери Кели използва метафората за перлата – мидата се преборва с натрапника, проникнал в нея, като го обгражда с пластове лечебен перлен седеф, за да избегне повече страдания или смърт. Така и ние, хората, можем да превърнем проблемите в живота си в красиви перли, за да получим това отношение, което заслужаваме. Прекрасна метафора за сегашното проблемно време и така нужен балсам за изтерзаните ни от вина души. Благодаря!” Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия