Красивото женско тяло = наркотик

Мозъкът на представителите на мъжкия пол реагира на красивите женски форми като при взимането на наркотик или употребата на алкохол. По-едрият и закръглен женски ханш се свързва с добро здраве и плодовитост. Именно поради тази причина мъжете подсъзна

2010-02-24 13:16:31
Красивото женско тяло = наркотик
Мозъкът на представителите на мъжкия пол реагира на красивите женски форми като при взимането на наркотик или употребата на алкохол. По-едрият и закръглен женски ханш се свързва с добро здраве и плодовитост. Именно поради тази причина мъжете подсъзнателно харесват жени, които имат форма на тялото тип "пясъчен часовник".

В проучването взели участие 14 мъже на средна възраст 25 години. Те трябвало да оценят снимки на голи дупета на седем жени преди и след козметична операзия, която направила техните дупета още по-пищни. Операцията не намалила от тяхното тегло, а само разпределила тлъстините от талията и те били имплантирани в ханша.

Сканирането на мъжкия мозък показало, че гледането на красиви дупета активира части от мозъка, които са пряко свързани със задоволството, както и зони характерни възнаграждаващи реакции към наркотици. Нормално е мъжкия мозък да е така устроен, че да гледа на красивото женско тяло като на възнаграждение.

Резултатите от това проучване ще помогне на обществото да разбере защо някои мъже се пристрастяват към порнографията. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия