Американците са най-мързеливи

Според резултатите от проучване на сайта Daily Beast, в което са участвали жители на 24 развити държави, най-мързеливата нация в света е американската. Критериите, по които била осъществена подредбата, са количеството калории, приемано с ежед

2010-02-23 15:23:16
Американците са най-мързеливи
Според резултатите от проучване на сайта Daily Beast, в което са участвали жители на 24 развити държави, най-мързеливата нация в света е американската.

Критериите, по които била осъществена подредбата, са количеството калории, приемано с ежедневната консумация на храна, часовете прекарани на дивана пред телевизора или пред компютъра, както и спортуването.

След анализиране на резултатите станало ясно, че американците са безспорни победители по количество на приеманите калории на ден и по гледане на телевизия. Една от челните позиции те заемат и по сърфиране в нета, а също така и по спортуване. Въпреки сравнително високия процент на спортуващи хора обаче, американците все пак държат първото място в общата класация на най-мързеливите нации заради предимството си по останалите критерии.

На второ място се нареждат канадците, които прекарват изключително много време пред компютъра, а на трето – белгийците, които приемат най-много калории с храната си след американците.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия