"Примоция" в УНСС...

От тази година  родните университети пуснаха какви ли не промоции, за да привлекат студенти. Тази пролет дванадесетокласниците  ще имат по две предварителни сесии в СУ и УНСС. Софийският  унивеситет даже вече може да се похвали в нови

2010-02-23 09:19:47
От тази година  родните университети пуснаха какви ли не промоции, за да привлекат студенти. Тази пролет дванадесетокласниците  ще имат по две предварителни сесии в СУ и УНСС. Софийският  унивеситет даже вече може да се похвали в нови студенти, защото  през януари там вече се състояха първите  кандидат-студентски изпити. Там ще се приема и с оценка от матурата.

Техническият университет също готви през април предварителни изпити. Лекари, стоматолози и фармацевти, обаче, ще имат само един кандидат-студентски изпит - през лятото, в  Медицинските университети в София, както  и в Пловдив.

Югозападният университет в Благоевград също ще има предварителна сесия - през месец април. На 10 април от 8 ч. започва изпитът по математика, а след един час са тестовете по  биология и география. На  11 април ще бъде изпитът по български език. Срокът за подаване на документи за  явяване на предварителните изпити е от 22 март до 1 април.

Варненският свободен университет е обявил осем изпитни сесии. В Икономическия университет в морската столица   ще има  предварителни изпити на 11 април  по география, а следобед - по български език и литература.

Пролетни изпити ще има и в Шуменския университет.

Единственото висше училище, което  още от създаването си  работи по западен маниер - Нов български университет - ще проведе следните сесии на теста по общообразователна подготовка: на 10 и 11 април - документи се подават до 6 април, на 5 и 6 юни - документи - до 1 юни и  на 17 и 18 юли - документи се подават до 13 юли. От 30  август до  8 септември ще има изпити за програми с неизчерпан лимит. 

Тази година във Висшето военноморско училище във Варна ще учат девет виетнамски младежи.  Там ще бъдат приети 350 студенти редовно и 100-105  задочно.  От миналата година във ВУЗ-а има нова специалност - океанско инженерство. Конкурсът за студенти ще е от 15 юли  до 22 юли. Кандидат-курсантите ще държат изпити от 16 до 21 юли. При тях освен  тест по математика, ще има  и по английски, както и психологически тест и тест за физическа подготовка и медицински преглед.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия