"Войната е опиат" триумфира на наградите БАФТА

Военната драма „Войната е опиат”, която проследява историята на войници от елитен отряд, чиято задача е да обезвреждат бомби в разгара на войната в Ирак, триумфира на церемонията по връчването на наградите на Британската филмова академ

2010-02-22 22:42:42
Военната драма „Войната е опиат”, която проследява историята на войници от елитен отряд, чиято задача е да обезвреждат бомби в разгара на войната в Ирак, триумфира на церемонията по връчването на наградите на Британската филмова академия (БАФТА) вчера вечерта.

Лентата грабна призовете в шест от категориите, в които беше номинирана, включително и за най-добър филм и режисьор (Катрин Бигълоу).

За най-добър актьор беше обявен Колин Фърт (за ролята му в „Самотен човек”), а за най-добра актриса – Кери Мълиган (за участието й в „Образование”).

Блокбъстърът „Аватар” получи наградата за най-добър графичен дизайн и специални визуални ефекти.

Само преди около месец „Войната е опиат” беше обявен за най-добър филм и от Американското общество на кинокритиците. Тогава лентата спечели и наградите за най-добър режисьор (Катрин Бигълоу) и главна мъжка роля (Джереми Рене).

По-малко от 2 седмици преди връчването на най-престижните филмови награди – Оскарите, изглежда, че „Войната е опиат” е най-сериозният претендент за титлата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия