Eжедневната вана ни състарява

Водата, която използваме в домакинството е изключително богата на хлор.Дотолкова, че съвременните пречиствателни системи са безсилнни да го неутрализират, категорични са американски учени.С цел да се защити водата от завъждането на бактерии и микроби

2010-02-21 23:33:00
Eжедневната вана ни състарява
Водата, която използваме в домакинството е изключително богата на хлор.Дотолкова, че съвременните пречиствателни системи са безсилнни да го неутрализират, категорични са американски учени.С цел да се защити водата от завъждането на бактерии и микроби, централната градска система е оборудвана с цистерни с хлор, които всеки ден обезпаразитяват питейната вода. 

Учените са на мнение, че хлорираната вода е много опасна за здравето, съчетана с отлаганията по тръбите.Затова, ако искаме да пием чешмяна вода трябва преди това задължително да я преварим. 

Експерти от университета в Алабама са доказали, че вземане на вана повече от 10 минути ежедневно в продължение на една година води до състаряване на кожата с 10 години.Водата с голямо съдържание на хлор, не само, че изсушава прекомерно кожата, но и отнема полезните вещества от епидермиса. 

Високото съдържание на хлор може да предизвика множество дерматологични проблеми, а също така - дерматит, екзема и псориазис. 

Основният проблем се дължи на това, че никакви хидратиращи и овлажняващи кремове не могат да върнат предишната еластичност и жизненост на кожата ни.Дори след премахването на вредния фактор, възможностите за възстановяване са почти нулеви.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия