Да умреш от скука? - Напълно възможно...

Британски учени от университетски колеж в Лондон твърдят, че скуката наистина убива. За да стигнат до това заключение, специалистите провели изследване сред 7524 работещи хора. В началния етап на изследването те били на възраст между 35 и 55

2010-02-21 12:01:28
Да умреш от скука? - Напълно възможно...
Британски учени от университетски колеж в Лондон твърдят, че скуката наистина убива.

За да стигнат до това заключение, специалистите провели изследване сред 7524 работещи хора. В началния етап на изследването те били на възраст между 35 и 55 години.

Още през 80-те години участниците в експеримента били помолени да оценят доколко скучен е животът им. 25 години по-късно останалите живи от тях били интервюирани отново.

Оказало се, че по-голямата част от хората били тези, които още през 80-те години на миналия век оценили живота си на „далеч от скучен”. Те се радвали на по-добро здраве, тъй като страдали от по-ниски нива на стрес, имали по-добро настроение и по-рядко били склонни да употребяват цигари и алкохол.

Ето защо учените съветват хората, които считат, че работата им е скучна, а животът им – лишен от разнообразие, да потърсят приятни занимания, които ги правят щастливи и разчупват скуката.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия