Забраняват ползването на мобилни телефони в чешките училища

Чешкото просветно министерство подготвя нова реформа в образованието, насочена към използването на мобилни телефони на територията на учебните заведения в страната. В момента в Чехия е забранена употребата на мобилни апарати по време на час, н

2010-02-20 12:01:13
Забраняват ползването на мобилни телефони в чешките училища
Чешкото просветно министерство подготвя нова реформа в образованието, насочена към използването на мобилни телефони на територията на учебните заведения в страната.

В момента в Чехия е забранена употребата на мобилни апарати по време на час, но учители и директори сигнализират, че забраните не се спазват. Учениците редовно си изпращат текстови съобщения, висят в социалните мрежи от типа на Facebook, а някои от тях дори провеждат разговори или заснемат клипчета на учителите си, които по-късно публикуват в интернет, придружени с обидни коментари.

Всичко това, според ръководители на чешките училища, е недопустимо. Ето защо те настояват да бъде въведена специална поправка в Закона за образованието, според която използването на мобилни телефони на територията на учебните заведения да бъде напълно забранено. В това число влизат не само началните и средните училища, но и висшите учебни заведения.

Според първоначалните предложения за поправки в закона преподавателите дори ще имат право да конфискуват мобилни апарати, в случай на установено нарушение на забраната.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия