Консумацията на сол повишава женското либидо

Макар и прекомерната консумацията на сол да се счита за един от основните врагове на сърцето, учените все пак разкриват и някои от полезните качества на натриевия хлорид. Според тях е твърде грешно да се лишаваме напълно от солта, а при жените

2010-02-20 11:46:51
Консумацията на сол повишава женското либидо
Макар и прекомерната консумацията на сол да се счита за един от основните врагове на сърцето, учените все пак разкриват и някои от полезните качества на натриевия хлорид.

Според тях е твърде грешно да се лишаваме напълно от солта, а при жените дори е препоръчително да консумират до 30 грама на ден, за да поддържат високо нивото на либидото си.

След провеждането на изследване сред 800 жени на възраст между 25 и 35 години, учените стигнали до заключението, че тези от тях, които консумират повече сол, се радват и на по-чести сексуални контакти – от 2 до 5 пъти седмично. Жените, които рядко включват в менюто си консумация на храни с високо съдържание на натриев хлорид , правят секс едва от 2 до 5 пъти месечно.

Специалистите, провели изследването, поясняват, че солта стимулира произвеждането на тестостерон, което от своя страна води до повишаване на женското либидо.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия