Броя на сексуалните ни партнъори зависи от гените ни

Тайните на привличането се крият в някои гени на имунната система, които унаследяваме от родителите си.До това заключение са достигнали австралийски учени. Изследванията показват, че визията на жената или нейната пот съдържа информация касаещ

2010-02-18 20:48:04
Броя на сексуалните ни партнъори зависи от гените ни
Тайните на привличането се крият в някои гени на имунната система, които унаследяваме от родителите си.До това заключение са достигнали австралийски учени.

Изследванията показват, че визията на жената или нейната пот съдържа информация касаеща генетичния състав на имунната система.

В проучването са участвали почти 150 човека, на чиито ДНК-ата били направени експертизи.Резултати установили следната закономерност-колкото по-разнообразни са гените, толкова по-голяма е вероятността жената да има повече партньори.

Оказало се, че представителките на нежния пол, с най-вариращ хитосъвместим комплекс от гени /МНС/ са имали най-много сексуални партньори.

За в бъдеще е планирано провеждането на още няколко допълнителни изследвания , тъй като направените до този момент са недостатъчни за изясняването на всички подробности около новооткритата закономерност.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия