Консумацията на пържени картофки ни прави по-щастливи

Група учени от Университета „Астън” в Бирмингам, Англия, твърдят, че консумацията на пържени картофки ни прави по-щастливи. За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент, в който доброволците първоначално тряб

2010-02-17 19:51:52
Консумацията на пържени картофки ни прави по-щастливи
Група учени от Университета „Астън” в Бирмингам, Англия, твърдят, че консумацията на пържени картофки ни прави по-щастливи.

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент, в който доброволците първоначално трябвало да изгледат депресиращ филм, свързан с ядрената бомбардировка над Хирошима през лятото на 1945 година.

След това участниците в изследването били разделени в две групи – първите разнообразили времето си, като чели лайфстайл списания, а вторите разпускали, като хапвали пържени картофки.

След 20 минути психолозите от Университета „Астън” анализирали емоционалното състояние на доброволците. Оказало се, че тези, които консумирали картофки били в много по-добро настроение от тези, които чели списания.

Въпреки тези резултати обаче, учените съветват да не прекаляваме с пържените картофи и чипса, тъй като е широко известно, че те са вредни за здравето.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия