Накажи ме с добро - нова мода в училище

Така децата шеговито наричат нестандартния метод на възпитание въведен в казанлъшко училище. Заповед на ръководството на основно училище "Мати Болгария" гласи, че всеки, който направи нещо лошо, след това трябва да направи  поне една д

2010-02-16 15:34:09
Накажи ме с добро - нова мода в училище
Така децата шеговито наричат нестандартния метод на възпитание въведен в казанлъшко училище. Заповед на ръководството на основно училище "Мати Болгария" гласи, че всеки, който направи нещо лошо, след това трябва да направи  поне една добрина. Фактически, това не може да се нарече наказание, защото  недисциплинираните ученици трябва да извършат задължително добро дело.

Калпазанин от средния курс, например,  който хвърлил пиратка в междучасието, сервирал месец на първокласниците в стола на училището. Друг пък помагал в изработването на 2000 валентинки, в  благотворителна акция за децата на Хаити, върху които бил изписан телефона за SMS-ите за набиране на средства.

Идеята чрез  извършване на добри дела да се коригира дисциплината  и агресивното поведение на учениците е скандинавска. Основното е това, че учениците сами трябва да изберат доброто, което трябва да направят, за да изкупят вината си.

Първата група наказани ученици за Коледа посетили местния старчески дом, изнесли празнична програма на възрастните хора и  им поднесли  коледни картички и подаръци. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия