Пентагонът създава безсмъртни живи същества

Американската агенция за авангардни отбранителни технологии DARPA, която е част от структурата на Пентагонът - Министерството на отбраната в САЩ, е предвидила 6 милиона долара от бюджета си за 2011 година за проекти, свързани със създаването на б

2010-02-11 17:21:59
Пентагонът създава безсмъртни живи същества
Американската агенция за авангардни отбранителни технологии DARPA, която е част от структурата на Пентагонът - Министерството на отбраната в САЩ, е предвидила 6 милиона долара от бюджета си за 2011 година за проекти, свързани със създаването на безсмъртни живи същества.

За създаването на изкуствените организми ще бъдат използвани най-новите достижения на науката. Според специалистите биотехнологиите в момента са на ниво, което позволява създаването на същества, способни да дишат, както и да извършват други биологични функции.

По предварителни планове новите организми ще бъдат безсмъртни, тъй като ще притежават механизъм, съпротивляващ се на стареенето и смъртта. Подобни свойства притежават и раковите клетки.

В безсмъртните същества обаче ще бъдат поставяни ДНК маркери, чрез които те лесно ще бъдат разпознавани, а животът им, макар и неподвластен на стареенето, ще може да бъде прекратен във всеки един момент от разработчиците им.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия