Някои от вас сигурно вече работят, затова ще ви предложа един съвет - ако искате да ви се увеличи заплатата, пийнете нещо сладко преди това. Това поне съветват американските изследователи в проучването си за влиянието на съдържанието на захар в кръвта върху решенията на човека. Колкото повече захар има толкова по-мъдри съвети може да вземе човек. Липсата на глюкоза води до импулсивни решения.

Учени раздали на студенти списък с въпроси. Те трябвало да направят избор дали да получат много пари, но след няколко дни или по-малка сума, но в същия ден. 50% от участници отговорили на въпросите гладни, а другите 50% след като са пили сироп. 10 минути след като пили сладкия сироп участниците в проучването избрали по-голямата сума пари, въпреки че ще я получат след няколко дни. Гладните участници избрали по-малката сума, но в същия ден.

Ако съдържанието на захар в кръвта е високо, човек може повече часове да не яде. Съдържанието на захар в кръвта определя не само вземането на решения, но и отношенията между хората.
Автор: Ралица Солакова