Пушачите от ГЕРБ искат смъртта ни?

На 1-ви юни тази година трябва да влезе в сила законът за пълна забраната на тютюнопушенето на обществени места, в които влизат и заведенията. За да не променят навиците си и за собствения си комфорт, редица пушачи-депутати са готови да променят зако

2010-02-07 16:36:57
Пушачите от ГЕРБ искат смъртта ни?
На 1-ви юни тази година трябва да влезе в сила законът за пълна забраната на тютюнопушенето на обществени места, в които влизат и заведенията. За да не променят навиците си и за собствения си комфорт, редица пушачи-депутати са готови да променят закона още преди той да е влязъл в сила. Така никотинозависими ще решават бъдещето ни променяйки закон, който поставя под въпрос здравето и живота на всички млади и нормални хора, които не понасят тютюневия дим и искат да бъдат здрави.

Начело на въпросните ПРО-тютюневите идеи стои депутатът Емил Димитров от ГЕРБ. Интересно, но той е подкрепен от депутати  и от БСП, и от  Атака. Ако трите партии се обединят около малоумната идея, се очаква в близко бъдеще заведенията сами да избират дали да са за пушачи или за непушачи. Така 90% от заведенията ще изберат да са ... за пушачи, разбира се. Тоест, хората с тежка зависимост към никотина, ще бъдат толерирани за сметка на всички останали.

Въпросът, който поставяме е, ще поеме ли Емил Димитров, ГЕРБ и правителството като цяло, отговорност за всички случаи на рак и други заболявания, причинени от цигарите в бъдеще? Защото ние ще ги държим отговорни! Ние ще ги държим отговорни за всеки един млад човек, който е бил изложен на вредното влияние на тютюневия дим, въпреки своето желание. И ако все още не са разбрали - младите и разумните са повече от зависимите депутати, повече от лобиращата паплач в парламента, повече от обръчите от фирми.

Рано или късно, ние и Европа  ще потърсим отговорност. Бъдете сигурни! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия