Луд гений?!

Съвместно изследване на учени от Института по психиатрия в Кингстън Колидж, Лондон, и специалисти от Каролинския институт, Стокхолм, доказа наличието на силна връзка между лудостта и гениалността. Резултатите от проучването, в което били включени

2010-02-05 19:24:03
Луд гений?!
Съвместно изследване на учени от Института по психиатрия в Кингстън Колидж, Лондон, и специалисти от Каролинския институт, Стокхолм, доказа наличието на силна връзка между лудостта и гениалността.

Резултатите от проучването, в което били включени над 700 000 човека, показали, че при отличниците в училище много по-често се среща биполярно разстройство, отколкото при учениците със среден успех.

Биполярното разстройство представлява психично заболяване, което се характеризира най-вече с промяна в настроението – от еуфория до маниакална депресия, и безсъние. Известно е, че от него страдат предимно хората, занимаващи се с изкуство, както и гениите. Някои от най-известните личности, за които се счита, че са страдали от биполярно разстройство, са Винсент ван Гог, Едгар Алън По, Лудвиг Ван Бетховен и други.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия