Адвокати за домашните животни???

В Швейцария бе направено допитване до народа относно това дали домашните животни имат правото на съдебни представители.  Преди известно време страната направи поправки в конституцията с цел осигуряване защита на „достойнството” на

2010-02-03 12:57:05
Адвокати за домашните животни???
В Швейцария бе направено допитване до народа относно това дали домашните животни имат правото на съдебни представители. 

Преди известно време страната направи поправки в конституцията с цел осигуряване защита на „достойнството” на животните. 

В случай, че референдума спечели необходимите положителни гласове през март, всеки кантон ще бъде задължен да избере адвокат, който да защитава от обиди и лошо отношение домашните любимци и селскостопанските животни. 


Фермерите и правителството са против евентуалното нововъдение, но към момента нямат право на глас, тъй като екозащитниците в страната са събрали необходимите подписи за провеждането на референдум. 

Представителите на различните политически партии в Швейцария са обеденине около мнението, че животинските адвокати са напълно безмислени, тъй като ще се заемат със случаите чак след като е извършено някакво посегателство върху съответното животно.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия