В НБУ приемат от втори курс

В Нов български унверситет  студентите могат да започнат да учат направо от втори курс. Те обаче трябва да покажат сертфикат за владеенето на западен език или да положат изпит за ниво B2,  издъжан с много добър успех. От тази година се въве

2010-02-03 09:37:31
В НБУ приемат от втори курс
В Нов български унверситет  студентите могат да започнат да учат направо от втори курс. Те обаче трябва да покажат сертфикат за владеенето на западен език или да положат изпит за ниво B2,  издъжан с много добър успех. От тази година се въвежда и друг бонус за отличници. Всички кандидати, които са положили  и двете матури с резутат 5,50,ще получат 10 точки отгоре върху резултатите  от теста  за влизане в университета. Това им осигурява да влязат да учат по първо желание. НБУ ще даде и 10 пълни стипендии за  студенти, показали отличен успех при кандидатстването. В момента започва записването за първия кандидат-студентски изпит, който ще се състои на 20 и 21 февруари.

От тази година университетът въвежда няколко уникални магистърски програми. Най-скъпата от тях е  международни комуникации  и струва 9800 евро, но пък дава диплома от няколко държави,тъй като се прави в партньорство с тях. Освен това университетът се е погрижил да отпуска стипендии, които покриват две трети от сумата. Обучението  трае 3 семестъра.

Други атрактивни магистърски специалности са екологичен мениджмънт и балканска археология.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия