Не забравяй да уважаваш себе си....

Запознавате се с някого. Заедно прекарвате много хубави мигове, той е прекрасен, усещате, че се влюбвате...И в  един момент този човек показва своята тъмна страна. Не се залъгвайте, че да ти ударят шамар е случайност. Достатъчно сте големи,

2010-02-03 09:30:01
Не забравяй да уважаваш себе си....
Запознавате се с някого. Заедно прекарвате много хубави мигове, той е прекрасен, усещате, че се влюбвате...И в  един момент този човек показва своята тъмна страна.

Не се залъгвайте, че да ти ударят шамар е случайност. Достатъчно сте големи, за да си дадете сметка, че да обичаш не е въпрос на унищожителни компромиси.
Има няколко правила, с които  може да се провери какво става с връзката ви и ако играта е загрубяла, си взимайте чантата  и дим да ви няма.
- Ако партньорът ви ви обижда независимо дали е пред хора или насаме,  представете си какво ще прави, след като му простите една  груба дума. Вербалната обида е също толкова тежка, колкото и физическото насилие. Може да ви е тежко, че няма повече да го видите, но повярвайте, бързо минава и трябва да се действа смело.
- Ако на  някой не му харесва какви сте, оставете го да си намери нещо, което да му изнася. Никога не правете компромиси със същността си заради връзката. Тази псевдотърпимост скоро ще си каже думата и ще съжалявате, че не сте се усетили по-рано.

- Ако не си държи на думата, разкарайте го  веднага. Доверието и сигурността  са на първо място в една връзка и не бива да го забравяте.
- Не се превръщайте в Майка Тереза, ако не спира да руши собствения си свят. Докато се опитвате да наливате здрав разум в главата на някого, ще сринете вашия свят. Не можете да отговаряте за всички.

- И още нещо, което доста често се пренебрегва. Когато  човекът до вас не уважава близките ви, говори срещу тях и дори се опитва да ви настройва против тях, това не е само изразяване на лично мнение. Който не уважава хората, на които държите, не заслужава капка толерантност. А в бъдеще ще бъдете сравнявани със семейството и приятелите си.

Ако се вслушате в тези съвети, ще се предпазите от нежелани последици. Бъдете силни, горди и безкомпромисни, докато  не дойде денят, когато ще намерите онзи, които ще заслужи любовта и всеотдайността ви. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия