Национална кампания в подкрепа на донорството

Министерството на здравеопазването създаде страница на Националната кампания в подкрепа на донорството в социалната мрежа Facebook, под надслов "Частица от теб може да бъде за някого целия свят”. На страницата- http://www.facebook.com/pa

2010-01-27 20:40:31
Национална кампания в подкрепа на донорството
Министерството на здравеопазването създаде страница на Националната кампания в подкрепа на донорството в социалната мрежа Facebook, под надслов "Частица от теб може да бъде за някого целия свят”.
На страницата- http://www.facebook.com/pages/Nacionalna-kampania-v-podkrepa-na-donorstvoto/204799958818?v=wall&ref=mf потребителите могат да се информират за всички новини свързани с трансплантациите и донорствата в страната.Тук ще бъде публикувана достоверна информация за съответните държавни институции, а всеки който се интересува ще може да научи повече за пътя на пациента до извършването на трансплантацията, а също така и възможностите чрез които доброволците могат да дарят органите си.
Основната цел на кампанията е просветна, възпитателна и насърчааваща в това колкото се може повече хора да осъзнаят важността на това донорството да се превърне в практита, а не в изклюлечение.По този начин ще могат да бъдат спасени много човешки животи, за които други алтернатива освен трансплантация не съществува.

Как се става донор?

Съгласно Закона за трансплатации в България всеки човек може да бъде донор.Ако не желае да бъде такъв, това трябва изрично да посочи в здравната си книжка или да уведоми личния си лекар.Въпреки това близките на починалия могат да възпрепятствата извземането на органите, което е нерядък случай.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия