Боровинковият сок подобрява паметта

Американски учени от Университета в Синсинати твърдят, че изпиването на две чаши боровинков сок на ден спомага за подобряването паметта. За да достигнат до това заключение, изследователите провели тестове сред пенсионери, които били разделени в д

2010-01-25 21:41:09
Боровинковият сок подобрява паметта
Американски учени от Университета в Синсинати твърдят, че изпиването на две чаши боровинков сок на ден спомага за подобряването паметта.

За да достигнат до това заключение, изследователите провели тестове сред пенсионери, които били разделени в две групи. На всеки един от първата група била възложена задачата да изпива по две чашки боровинков сок на ден в продължение на три месеца. Останалите трябвало да пият гроздов сок.

След три месеца учените тествали паметта на двете групи пенсионери и забелязали, че тези, които приемали боровинков сок, проявявали с 40% по-висока способност за запаметяване от останалите.

С това обаче далеч не се изчерпват полезните свойства на боровинките. Известно е, че тези плодове имат полезно действие за очите и сърцето, както и че предпазват от различни видове рак и диабет.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия