Организации, които съдействат за заминаването на наши студенти на бригади в чужбина, прогнозират, че най-вероятно бригадите с САЩ тази година може  да бъдат на загуба.

Кризата е ударила най-силно щатите Ню Джърси  и алифорния, закъдето основно заминават младежите. Много от работодателите не могат да осигурят 8-часов работен ден.  В много от случаите на студентите се налага да работят на две места, за да се издръжат, но не свеки има такава възможност.
Заплащането, което допреди две години бе над 10 доалра на час, тази година ще бъде около 7.  Освен това много от студентите вероятно ще работят на 4 или 6 часа, което ще  свали дохода им.

Фирми информират, че на много места са започнали да наемат американски студенти, които  покрай кризата са станали по-непридирчиви спрямо заплащането.
Най-тежки поражения са понесли увеселителните  паркове, където нашите студенти се пласираха най-добре.  Там в момента работят американски студенти, които в повечето случаи не са от САЩ, но пък учат в тамошни университети. Същата политика следват и много от заведенията, където нашите работеха като келнери и бармани.

Затова помислете - има ли смисъл?
Автор: Албена Иванова