Хеви метала да стане религия

Вокалистът на английската група „Саксън”- Биф Байфорд се зае със задачата да превърне хеви метъла в религия за територията на острова. В подкрепа на тази инициатива са се включили журналистите от списание Metal Hammer, които са във възтор

2010-01-20 10:36:05
Хеви метала да стане религия
Вокалистът на английската група „Саксън”- Биф Байфорд се зае със задачата да превърне хеви метъла в религия за територията на острова. В подкрепа на тази инициатива са се включили журналистите от списание Metal Hammer, които са във възторг от идеята.Байфорд и съмишлениците му, плануват да реализират своята идея още през следващата година, когато в Англия ще се извърши поредното преброяване на населението.

Почитателите на хеви метъра били вдъхновени от примера на последователите на джедаизма-учение, което е поместено в киноепопеята „Междузвездни войни” .

През 2001 година, при преброяване на населението във Великобритания и Уелс, 390 000 човека са избрали джедаизма за „изповядвана религия”.Хеви метъла започва да трупа привърженици след дебюта на „Блек сабат” преди четири десетилетия.Постепенно жанра завладява цял свят.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия