Награждават посмъртно професор Крикор Азарян!

Церемонията по раздаване на статуетки "Икар 2010" ще се проведе на 27 март в Народен театър "Иван Вазов". Датата не е избрана случайно - 27ми март е Международния ден на театъра. На тази церемония ще бъде награден посмъртно със сп

2010-01-17 00:44:07
Награждават посмъртно професор Крикор Азарян!
Церемонията по раздаване на статуетки "Икар 2010" ще се проведе на 27 март в Народен театър "Иван Вазов". Датата не е избрана случайно - 27ми март е Международния ден на театъра. На тази церемония ще бъде награден посмъртно със специалната награда за чест и достойнство починалият наскоро режисьор професор Крикор Азарян.

Водещи на събитието ще бъдат любимците на публиката - Валентин Танев и Христо Мутафчиев. В категорията "Главна мъжка роля" са номинирани Христо Петков за ролите си в "0000-сънят на Гогол", Деян Донков за Лопахин във "Вишнева градина" и Михаел Билалов за Мартин в "Козата или коя е Силвия?"

При жените номинирани за същата категория "Главна женска роля" са Лидия Инджова за Тя в "Тя без любов и смърт", Мария Сапунджиева за Моли Суини в "Моли-Суини" и Ивана Папазова за Хаджиева в "Златната мина".

За наградата "Най-добро представление" ще се борят "Четири стаи", "Гълъбът" и "Островът на съкровищата". При режисьорите са номинирани николай Ламбрев-Михайловски, Галин Стоев, Иван Добчев и Маргарита Младенова. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия