Нови екстри в борбата за студенти

От тази година университетите  започнаха да предлагат, освен кандидат-студентски курсове и курсове за подготовка за матура. Цените  на курсовете са конкурентни на частните  уроци,  те са от 200 до 550 лева, доста по-малко отко

2010-01-13 20:30:48
Нови екстри в борбата за студенти
От тази година университетите  започнаха да предлагат, освен кандидат-студентски курсове и курсове за подготовка за матура.

Цените  на курсовете са конкурентни на частните  уроци,  те са от 200 до 550 лева, доста по-малко отколкото при частен учител.

Софийският университет е обвързал подготовката  с перманентната кандидат-студентска кампания, която започва тази година. Така, завършилите курса, могат  направо да се  явят на изпит  и да изкарат висока оценка. Така е организиран курса по математика, който ще завърши  точно преди изпита, който е на 28 март. Цената му е 550 лева. Матурата  по английски  и по химия може да бъде подготвена заедно с кандидат-студентския изпит.

По история се предлагат два курса. Единият ще се води от преподаватели от университета, а другият -  от преподаватели от  Сдружението  на учителите по история.
Кандидат-студентските курсове в УНСС струват 420 лева. Там основният изпит вече ще бъде пред  компютър.  360 лева са нужни   за подготовка в Техническия университет. Там засега няма да правят предварителни сесии, но ВУЗ-ът сериозно обмисля догодина да се записват кандидати условно  още през зимата, а  да се приемат, след като покажат резултати от матурата.

Най-дълъг срок дава Нов български университет. Той започва прием на студенти още от 11 клас. Резултатите важат 2 години, което означава, че ученикът може да  се яви на тест още предната година , а след това да полага матура. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия