УНСС: Нови правила за прием на студенти

От тази година в УНСС се въвежда електронен прием на кандидат-студенти. Подготвя се  различно препитване на всеки  младеж. Така се слага край на преписването и на пищовите. При подаването на документите, всеки кандидат-студент ще получав

2010-01-08 13:17:28
УНСС: Нови правила за прием на студенти
От тази година в УНСС се въвежда електронен прием на кандидат-студенти. Подготвя се  различно препитване на всеки  младеж. Така се слага край на преписването и на пищовите.

При подаването на документите, всеки кандидат-студент ще получава електронна карта, с която ще се  явява на изпита. След зареждане  й в компютъра, той започва да разбърква въпросите и така на всеки студент ще се падат различни питания. Така дори  младежи на два съседни компютъра ще имат  различни теми, а възможностите за преписване са изключени. Групирани са общо 1500  въпроси на четири нива на сложност. На първото ниво са тези теми, които трябва да се знаят задължително, а следващите са по-трудни. Никой няма да бъде ощетен, тъй като във всеки тест има  еднакво съотношение на леки и сложни въпроси.

За момента са купени 200 компютъра  в университета и се изгражда тестови център в бившото кафене "Академика". Постепенно ще бъде въведено електронно изпитване и на всички студенти, като от следващия януари по този начин ще бъдат изпитвани студентите от първи и втори курс.

Явно академичният съвет и ректора на УНСС правят всичко възможно да се разграничат от корупционните практики, въведени в университета от преподавателя Петкан Илиев, които бяха разкрити миналото лято.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия