Устройство брои хапките на малчуганите

Учени създадоха говорещо електронно кантарче, което се прикрепя под чинията.Идеята е да се проследи колко бързо храната се изяжда и служи като превантивна мярка срещу напълняването.Името на уреда е "Мандометър”.В изследване със 106 деца с

2010-01-07 12:42:18
Устройство брои хапките на малчуганите
Учени създадоха говорещо електронно кантарче, което се прикрепя под чинията.Идеята е да се проследи колко бързо храната се изяжда и служи като превантивна мярка срещу напълняването.Името на уреда е "Мандометър”.В изследване със 106 деца с наднормено тегло на възраст между 9 и 17 години новооткритието дало обнадеждаващи резултати. 

След едногодишна употреба на уреда децата намаляват теглото си средно с 2 до 3 килограма.Ефектът се дължал на това, че по-бързо разбирали, че са сити и дори и да имали още апетит спирали да ядат. Също така се хранели с 11% по-бавно от децата, които не използвали джаджата. 

Специалистите са на мнение, че прекалено бързото ядене разстройва вградена система, която чрез мозъка показва на човека, че стомахът му се е заситил и не се нуждае от повече храна. 

Виновници за затлъстяването на децата често стават родителите.Когато караш детето да изяжда всичко, което има в чинията му отначало то се съпротивлява, но с времето за да угоди на родителското тяло, започва да подтиска сигналите за ситост, започва системно преяждане, а оттам и затлъстяване. 

Шведските учени разработили устройството главно за да бъдат в помощ на страдащите от булимия
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия