Японските мафиоти се вживяха в ролята на Дядо Коледа и раздадоха стотици подаръци на децата, съобщи Irish Тimes.

Благотворителната кампания била организирана от членовете на най-голямата мафиотска групировка в Кобе.В навечерието на Новата година те зарадвали малчуганите с подаръци, средната стойност на всеки от тях се равнявала на 227 евро, а общата надхвърляла 132 хил.евро.Освен подаръци имало и картички с пожелания, които пък били подписани лично от боса.

Раздаването на подаръците било извършено в една от щабквартирите на клана, където били поканени над 1000 души.Полицията не се намесила по никакъв начин в случващото се, тъй като в действията на мафиотите поне в този конкретен случай нямало нищо незаконно. :Р

Местните жители на града Кобе се отнасят с уважение към мафиотите, защото колкото и нелепо да звучи именно те били хората, които следяли за реда в града.И наистина там престъпността е ниска.

Благотворителността си мафията започнала още през 1995 година.Тогава Япония претърпяла силно заметресение, а за щетите след него властите се оказали безпомощни.Доставките на храна, вода и дрехи бедстващите получили не от държавните фондове, а от мафиотите.
Автор: Tsveti