За седма поредна година в навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, родни звезди ще изнесат благотворителен концерт, част от инициативата „Българската Коледа”.

По традиция спектакълът е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Той ще се състои тази вечер от 19:30 ч. в Народния театър „Иван Вазов” и ще се излъчва пряко в ефира на Българската национална телевизия.

Сред звездите, които ще излязат на сцената с благотворителна цел, са Анелия, „Бон Бон”, Графа, Дани Милев, Йордан Караджов, Миро, Наско от Б.Т.Р., Невена Цонева, Николина Чакърдъкова и Поли Генова. Те ще пеят в дует с водещи журналисти на БНТ.

Тази година със събраните от кампанията средства ще се подпомогне лечението на 45 деца и ще бъде закупена медицинска апаратура за 11 здравни заведения.

Всеки, който иска да подкрепи инициативата на „Българската Коледа”, може да дари 1 лев с обаждане или SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори или на телефон 0900 1117 за фиксираните абонати на Виваком.
Автор: Илиана