Режисьорът на „Аватар” получи собствена звезда на Алеята на Славата

Джеймс Камерън - режисьорът на един от най-дългоочакваните блокбъстъри в историята на киното, получи собствена звезда на Алеята на Славата в Холивуд точно в деня на премиерната прожекция на „Аватар” - 18 декември. Почетната награда му

2009-12-20 11:46:57
Режисьорът на „Аватар” получи собствена звезда на Алеята на Славата
Джеймс Камерън - режисьорът на един от най-дългоочакваните блокбъстъри в историята на киното, получи собствена звезда на Алеята на Славата в Холивуд точно в деня на премиерната прожекция на „Аватар” - 18 декември.

Почетната награда му беше връчена на официална церемония лично от губернатора на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, пред погледите на над 200 случайни минувачи.

Подобна награда обаче далеч не е учудваща, ами по-скоро е малко закъсняла. Джеймс Камерън може да се счита за един от най-успешните режисьори в Холивуд, с филми като „Терминатор”, „Пришълците” и „Истински лъжи”. Най-големият си успех обаче той постига с най-скъпоструващия досега и най-доходоносния филм в историята на киното „Титаник” - при бюждет от 200 млн. долара, филмът носи приходи от над 1,8 млрд. долара. „Титаник” е удостоен с 11 награди „Оскар”, сред които за „Най-добър филм” и за лента с „Най-добър режисьор”.

12 години след снимките на „Титаник” Джеймс Камерън създава следващия си пълнометражен филм, който веднага се превръща и в новата най-скъпоструваща лента в историята на киното. Дали „Аватар” ще е новият „Титаник”, предстои да видим.... А дотогава резултатите от първите боксофис класации за първите 2 дни от излъчването на филма са повече от обнадеждаващи – приходи в размер на 74 млн. долара и то само от прожекциите в САЩ и Канада.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия