Ресторант в Дюселдорф предлага шницели, обвити в златен лист

Ресторант в Дюселдорф предлага на клиентите си уникално по рода си ястие – шницел с бели и черни трюфели, обвит в тънък лист от 24-каратово злато. Ястието, което според собственикът на заведението донася несравнимо удоволствие на небцето с

2009-12-19 18:51:45
Ресторант в Дюселдорф предлага шницели, обвити в златен лист
Ресторант в Дюселдорф предлага на клиентите си уникално по рода си ястие – шницел с бели и черни трюфели, обвит в тънък лист от 24-каратово злато.

Ястието, което според собственикът на заведението донася несравнимо удоволствие на небцето с изискания си вкус, се радва на огромен интерес в германския град, въпреки цената си от 150 евро. Това, което го оскъпява всъщност, обаче, не е златният лист, тъй като той е едва няколко милиграма, а използваните за направата на соса бели италиански трюфели, които се продават по 3000 евро на килограм, както и черните трюфели, които се използват за аранжировка.

Собственикът на ресторанта пояснява, че ценният метал не е за ядене - той се използва единствено за украса на изисканото ястие, което се сервира с гарнитура от картофена салата и чаша шампанско.

Германецът също така признава, че идеята за украсяването на деликатеса със злато всъщност не е негова. Още през IX век византийският император Василий I е нареждал на готвачите си най-сочните парчета месо да бъдат поднасяни с украса от тънък златен лист.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия