МОМН направи класация на гимназиите в страната

Преди няколко дни МОМН за първи път изготви рейтинг на гимназиите в страна. Това обаче не е окончателният вид на класацията. В момента тя се базира единствено на средния бал за прием при последния кандидат-гимназиален изпит. След време обаче се очакв

2009-12-16 23:51:45
МОМН направи класация на гимназиите в страната
Преди няколко дни МОМН за първи път изготви рейтинг на гимназиите в страна. Това обаче не е окончателният вид на класацията. В момента тя се базира единствено на средния бал за прием при последния кандидат-гимназиален изпит. След време обаче се очаква рейтингът да се изготвя и на базата на това как завършилите съответната гимназия ученици се реализират в бъдеще – как се представят на матурата, в кои университети и в какви специалности биват приети и т.н. За момента училищата са подредени в класация по градове.

№1 в София е Немската гимназия със среден бал за прием за паралелките с първи език немски и втори английски 34,09.

Второто място се държи от Испанската гимназия и паралелката и с втори език английски език със среден бал 33,83.

На трето място в класацията на най-елитните гимназии в столицата попада паралелката с втори чужд език немски на Първа английска.

В Топ 10 на престижната класация място намират и паралелки на Френската гимназия и 73 СОУ.

На много по-долни позиции се нареждат три от уж утвърдените гимназии - Националната финансово-стопанска гимназия (23-ото място), Втора английска (25-ото място) и Националната търговско-банкова гимназия (26-ото място).

В Пловдив на първо място се класира Английската гимназия със среден бал за прием на седмокласници 33,196.

В морската ни столица Варна първото място се държи от Математическата гимназия с бал 33,02.

На второ място е класирана Първа езикова гимназия с бал 32,9 (за паралелките си с английски), а на трето – гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия