Погнаха и СУ

Тази година в Софийския университет "Св. Климент Охридски"  студентите са получили стипендии по 90 лв. вместо по 120. Според ръководството на ВУЗ-а причината  била в намалението на бюджета от страна на МОМН. Ето защо, министър Сер

2009-12-16 13:58:48
Погнаха и СУ
Тази година в Софийския университет "Св. Климент Охридски"  студентите са получили стипендии по 90 лв. вместо по 120. Според ръководството на ВУЗ-а причината  била в намалението на бюджета от страна на МОМН. Ето защо, министър Сергей Игнатов разпореди финансова  проверка във висшето училище, която да установи къде са отишли отпуснатите от министерството  средства. 

Студентите от студентските съвети разказват, че са били затруднени по какъв начин да разпределят средствата - дали да дадат по 120 лв. на 850  студенти  или  да намалят сумите  на 90 лв., за да ги разпределят на 2300 студенти.

Министър Игнатов се интересува как така за заплати на преподавателите пари има, а за студентските стипендии - не. Нали парите идват от един и същ бюджет?
Проверка ще има и за  това, как така ремонтираните блокове, за които бяха дадени 9 милиона лева, вече се рушат - мазилката се рони и таваните падат.
Какви фирми са правили ремонтите и по какъв начин са били  избирани те?  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия