Агресията

Агресията към другите момичета е най-модерното поведение сред родните тийнейджърки.  Днешните училищни побойници вече не изглеждат като улични гамени, а носят къси поли, много грим и високи токчета.  Девойките в училище стават все по-агреси

2009-12-15 14:19:10
Агресията
Агресията към другите момичета е най-модерното поведение сред родните тийнейджърки.  Днешните училищни побойници вече не изглеждат като улични гамени, а носят къси поли, много грим и високи токчета.  Девойките в училище стават все по-агресивни и то заради момчета.  Те се събират и на различни групи - "емо", "пънкарки", "сийнове" , "фешънки", "кифлички" и често воюват с юмруци помежду си. 

Децата побойници обикновено  са много самотни,  обясняват  това поведение психолозите.  Агресията е обратната страна на депресията. Момичетата се бият не само заради  любовни свади, но и заради напрежение и предателство между приятели.  В  процеса на търсене на идентичност, те  се причисляват към  някоя   от младежките  субкултури  и  я постигнат само с външни атрибути. Ако детето е "емо" или "готик" , положението е сериозно, защото  тинейджърите трудно намират границата  и понякога не знаят кога  свършва играта и кога могат наистина да се наранят.

Често тинейджърките започват да проституират, за да постигнат определен стандарт на живот и да си набавят средства за модни дрешки и джобни.  Според психолозите, обаче, момичетата го правят не защото нямат пари, а за да чувстват признание, сигурност и принадлежност към "патрона".
Емо-манията е разпространена сред тинейджърите  по целия свят. Те се чувстват  неразбрани и отритнати, според тях животът е източник на болка. Те често се самонараняват, като мотото им е:" Кухнята, ножът, вените - край на проблемите".

Сийновете пък са оптимистичният вариант на "емо".  Те се обединяват около еднаквите си музикални вкусове.
Готиците издигат смъртта в култ. Те са поклонници на вампиризма и окултизма. Отличават се с черното облекло и силният  тъмен грим, както и с множеството  сребърни аксесоари.

Фешънките  издигат в култ външния си вид.  Те са от по-заможни семейства, носят само  скъпи маркови дрехи и аксесоари.
Кифличките са близки до фешънките, но залагат на попфолк стила - удължени коси, силен грим, предизвикателни дрехи. Те прекарват времето си в актуалните заведения, където търсят някой, който да ги осигури финансово, но много често попадат на сутеньори.
Пънкарите издигат в култ липсата на правила и свободата.  Обичат да се забавляват и носят характерния  пънкарски гребен.
Почти няма училище, където да липсват представители на тези групи, особено в по-големите градове, смятат психолозите.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия