Група "Силует" отблизо

Миналата седмица се състоя  промоция на клипът на група "Силует" - "Както крещиш". Вече писахме за това, а сега ще ви представим малко подробности за групата. На фона на все по-ширещата се фолк вълна, музиката на младоците

2009-12-14 09:22:04
Група
Миналата седмица се състоя  промоция на клипът на група "Силует" - "Както крещиш". Вече писахме за това, а сега ще ви представим малко подробности за групата.

На фона на все по-ширещата се фолк вълна, музиката на младоците от група "Силует" и като свеж полъх.

Групата е създадена в Бургас през 1998 година, така че вече има 10-годишна история. Бандата е с преобладаващо женско присъствие: Марияна  Добрева - основател на групата, китара и вокал, Мария Дюлгерова - бас и вокал.  Те работят вече 9 години заедно. Ново попълнение /ако може да се нарече така след 3 години  в групата/ е Михаела - цигуларка, възпитаничка на музикалното училище в Бургас и Консерваторията в София. Представители на силния пол са Богдан Димитров - китара и Мартин Профиров - барабани.

Те са едно голямо семейство от хора обичащи музиката и живеещи  от музиката, всеки си знае мястото, всеки работи усилено и споделя интересите на другия.  Младоците са заклети рокаджии  и се кефят на музиката на банди нато Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple и други.

Обикновено Мария и Марияна пишат музиката. Понякога едно парче става изведнъж, но понякога за това се изискват дни и седмици работа.

"Силует" имат опит  на Запад. Вярно, че са свирили  и в хотели,  и на кораби,  но по този начин са натрупали опит, а и финансовата страна не е за пренебрегване. Благодарение на работата си в Норвегия, групата разполага със собствено студио и средства, с които да се продуцира сама.

В столицата групата има 3 до 5 клубни участия на месец, а често са канени и на частни партита. Първият си албум  - "Пътят" -  "Силует" издадоха миналата година.

Групата  има опит с  кавъри на евъргрийни, но целта им е да правят авторска музика.

"Силует"  е  в  преговори с  фестивала Exit. А най-голямото им желание е да обиколят Норвегия, Германия и други страни, за да  представят албума си. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия