Малките сладки таралежчета, които излизат готино на снимки и се побират в дамска чанта, са последният писък на модата сред разглезените богаташки. Предимно футболните съпруги са решили да се "обзаведат" с това сладко животинче, което се приема повече като аксесоар, отколкото като живо същество. Доскоро мутресите носеха със себе си кучета в мини размер, сега модата се смени и има нови животни, които ще бъдат разнасяни насам-натам.

Малките таралежчета са едва 13 сантиметрови и ги има в различни цветове - шоколад, праскова, албиносови и окраска "сол и пипер". Цената им е висока - 400 долара. Тази нова мода веднага възмути природозащитниците. Тези животинки са трудни за отглеждане, защото са доста капризни. Но пък хората ги търсят доста преди коледните празници, без да се съобразят, че няма да им дадат нужните грижи и те ще страдат или ще умрат след време.

Собственикът на "склада" за таралежчетата е на друго мнение, той смята, че те се купуват само от хора, които се привързват към тях и ги отглеждат както трябва. Той е изненадан от модата напоследък и че те се купуват предимно от и за футболни съпруги. Но е на мнение, че животинчетата се чувстват добре в чанта или по-голям джоб и са евтини за гледане, както и се привързват бързо към стопанина си. Единственото, с което трябва да се внимава, е таралежчетата да нямат досег с другите домашни любимци.
Автор: Ралица Солакова