Наказват родители, ако ограничават свободата на децата си

Това гласи приетият закон за защита от домашно насилие. Така че ако не позволявате на тийнейджъра вкъщи да излиза от стаята, той може да подаде жалба за тормоз срещу вас. Защото това  ограничава личния живот,  свобода и права. Обидите к

2009-12-11 16:27:29
Наказват родители, ако ограничават свободата на децата си
Това гласи приетият закон за защита от домашно насилие. Така че ако не позволявате на тийнейджъра вкъщи да излиза от стаята, той може да подаде жалба за тормоз срещу вас. Защото това  ограничава личния живот,  свобода и права.

Обидите към съпрузите и децата, също ще са основание за подаване на жалба. Съседи или служители на социалните служби също имат право да се оплакват от името на жертвата, ако тя е под 14 години.

Стиснатите съпрузи, бащи и майки също попадат под ударите на закона, защото новите промени предвиждат санкции за всички, които оставят децата си бз джобни или не споделят семейния бюджет с половинката си.

Депутатите определиха  за насилие срещу деца  у дома да се счита всяко посегателство срещу роднина, направено пред очите им.  Насилниците ще  бъдат извеждани от дома си принудително с полиция и могат да остават извън него  в продължение на 18 месеца след случая.
Предвижда се пострадалите да бъдат извеждани от дома им, ако има реална заплаха за живота им. В този случай МВР ще издава заповед за "незабавна защита"  на жертвата  и тя ще бъде отделяна веднага от насилника. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия