Еволюцията обяснява защо мъжете и жените пазаруват различно

Според данни на американско изследване разликата в пазаруването при двата пола се дължи главно на наследството от прародителите ни. В праисторическото минало ролята на жените е била да събират храна. По време на събирането те трябвало да прекарва

2009-12-05 19:03:08
Еволюцията обяснява защо мъжете и жените пазаруват различно
Според данни на американско изследване разликата в пазаруването при двата пола се дължи главно на наследството от прародителите ни.

В праисторическото минало ролята на жените е била да събират храна. По време на събирането те трябвало да прекарват дълги часове в подбирането на най-качествените и безопасни храни. Така гъбите и плодовете били подлагани на щателен анализ, що се отнася до цвета, плътността и мириса им.

Ролята на мъжете пък била да ловуват. Те предварително си съставяли план какво животно да уловят, а след като го направели – се прибирали веднага вкъщи.

По подобен начин може да се характеризира и начинът на пазаруване на двата пола.

Докато жените прекарват часове, обикаляйки по магазините и търсейки най-качествената стока (и нерядко купувайки много неща, които не са запланували да купят предварително), то мъжете знаят точно какво търсят, намират го, купуват го без много много да му мислят и си се прибират вкъщи.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия