Еволюцията ни превръща в биороботи?

Американското списание „National Geographic” представи няколко хипотези за бъдещата еволюция на човечеството. Първата хипотеза принадлежи на учени от Йейлския университет, според които жените в бъдеще ще са по-ниски и по-пълни, а мъж

2009-12-03 17:59:51
Еволюцията ни превръща в биороботи?
Американското списание „National Geographic” представи няколко хипотези за бъдещата еволюция на човечеството.

Първата хипотеза принадлежи на учени от Йейлския университет, според които жените в бъдеще ще са по-ниски и по-пълни, а мъжете – с атлетична фигура. Предположението си учените правят на базата на огромно количество от данни, свързано с новородените деца навсякъде по света, които много точно отговарят на по-горните описания. Те също така твърдят, че хората в бъдещето ще са по-здрави, а механизмите им за адаптация ще работят много по-усилено и по-бързо.

Това обаче е само една от многото хипотези за еволюцията на човечеството.

Според друга група от учени съществените изменения в генетиката на хората вече са настъпили, а в бъдеще ще могат да се наблюдават само промени в отделни популации.

Третата от най-разпространените хипотези за еволюцията пък предвижда мозъците на хората да бъдат заменени от компютри. Според застъпниците на тази теория хората ще се превръщат в биороботи, а клонирането ще е ежедневна практика.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия